Rom, den evige stad februar/marts 2025
Parnasset i Rom
Byen Rom er et perfekt match til vores firma. Idéen bag navnet Parnassos.dk skal findes i Claude Debussys klaverstykker, Doctor Gradus ad Parnassum, som han skrev for sin datter. Det var humoristisk ment. Et spil med ord og noder.
Parnassos er bjerget, hvor Apollon og muserne holdt til og er i overført betydning det kulturelle højdepunkt for vores civilisation. Hver af vores kulturrejser er en invitation til at bestige bjerget. Med det klare formål at det også skal være én stor kulturfest.
Rom er uden sidestykke Parnasset. Først kom etruskerne, efterfulgt af romerne der nærmest klippe/klister-kopierede grækerne. Et verdensrige, siden et religiøst imperium. Rom har det hele.
Vi råder over en række nøgler til byen. Du kan læse videre for at se hvilke rum nøglerne åbner op til. Og som før nævnt, du er inviteret.
Musei Capitolini - vores for en aften
Lørdag aften den 1. marts kl. 19.30 bliver vores slogan for denne rejse opfyldt. Her får vi adgang til et af de fineste museer i verden, Musei Capitolini.
Campidoglio højen, eller kapitolhøjen på dansk, hvor De Kapitolinske Museer står i dag, var omdrejningspunktet for Romerrigets politiske og religiøse aktiviteter.
Capitoline, der består af Palazzo dei Conservatori og Palazzo Nuovo og med udsigt over Piazza del Campidoglio, dateres tilbage til 1471, hvor pave Sixtus IV donerede en samling af vigtige bronzestatuer (inklusive den kapitolinske hun-ulv, set på fotoet her). Samlingen blev beriget over tid, takket være de dyrebare donationer fra forskellige paver, der ønskede at skaffe sig af med de hedenske skulpturer i Vatikanet.
I den centrale del af Piazza pladsen står statuen af Marcus Aurelius, som er den eneste rytterstatue, der er nået frem til os i intakt tilstand. I år 1539 fik Michelangelo betroet opgaven at give statuen den opmærksomhed den fortjente.
Hest og rytter, der står på den såkaldte Michelangelo-base, er i dag en perfekt gengivelse af bronzestatuen, mens den ægte vare venter på os i museet selv. (ligeledes gengivet på billedet). Skal man overvældes af antikken kræver det at man mødes med den i ro. Det sørger vi for lørdag d. 1. marts 2025. Samtlige de 12977 kvadratmeter er vores for en aften.
Skal vi ikke også lige nævne, at det ikke var sådan ligetil at få tilladelsen til vores aften. Men vi er meget taknemmelige over for Roms Municipios kulturafdeling, for at det kunne lade sig gøre.
En aften som ingen anden
Ingen kulturfest uden en ekstraordinær kulinarisk oplevelse. Vi har lejet hele Caffarelli terrassen på Musei Capitolinis tag, kun åbent for specielle lejligheder, som statsbesøg – og for os, naturligvis – med et uforligneligt vue over Rom, og vi har bedt et af byens fineste catering firmaer om at give os en once in a lifetime aften – for skal der være fest, da lad der være fest. Vi kan ikke vente og vores menu vil også bære smag af antikken.
Tagområdet består af en restaurant, som går ud i den afbilledet terrasse, som vi ligeledes råder over. Du kan se flere fotos her, der viser hvordan vores aften den 1. marts 2025 kommer til at se ud.
Nederst på denne side finder du vores menu og alternativer hertil.
Ilona Staller, alias "Cicciolina"
Ilona Staller, bedre kendt som ”Cicciolina”, har en lang – og farverig – karriere bag sig. Hun er gæstetaleren til vores aften på Restaurant Terrazza Caffarelli.
Vi vil fokusere på hendes politiske liv. Hun var parlamentsmedlem og partistifter med uortodokse forslag til at løse alverdens kriser. Hun har derfor, ikke mindst i kraft af hendes indiskutable karisma, siddet på første parket til det politiske liv i Italien i et årti.
Og så har hun også siddet på første række til kunstverdenen, i kraft af sit ægteskab med Jeff Koons. Nu er vi oppe på to levede liv. Hun har også haft et tredje levet liv… som skuespillerinde.
Fru Staller er ikke længere teenager, men hendes flamboyance er i en klasse for sig. Vi fik os et interview med hende i Rom d. 3. oktober i år – vi har valgt at skrive den på engelsk – som du kan læse her.
Som du kan se, vil vi ikke nøjes med Romerrigets excesser i forstenet og forstummet form. Vi har vakt det til live så godt vi kan den 1. marts 2025. En lukullisk, opulent og overdådig aften er os i vente. Det er det mindste vi kan gøre for at ære denne uovertrufne civilisation.
Gregoriansk sang i Santa Maria in Capella
Året 2025 er et katolsk jubelår. Det er hentet fra den mosaiske ditto som blev fejret hvert halve århundrede.
Året, som i den katolske kirke afholdes hvert 25. år, lægger vægt på tilgivelse og håb og, naturligvis, at nærme sig Gud.
Vores rejser er strengt apolitiske og a-religiøse, de er til gengæld ekstra-kulturelle. Og den katolske kirke er en integreret del af den europæiske historie og kunsthistorie. Jubelåret giver desuden en række muligheder for at lægge lidt mere vægt på det kirkelige regi på denne rejse til Rom.
Vi har derfor lejet en middelalderkirke i Trastevere den 2. marts, og hyret et kor med stemmer der vil føre os tilbage til kirkens tidligste dage. Vi tænker naturligvis på Gregoriansk sang. Mænd og kvinder, der synger samme toner, med nøjagtig én oktavs forskel. Fra århundrederne før polyfoni blev introduceret i liturgien.
Gregoriansk sang er den eneste musikform der kan få dig til at forsvinde fra vores tid og gå direkte til middelalderen. Og ja, faktisk spirituelt. Vi tror på at det bliver en utrolig smuk oplevelse. Herefter venter der os en middag i Trastevere i en aldeles folkelig restaurant.
Musikkens skytsengel
Lørdag formiddag tager vil til den mindre besøgte og sydlige del af Trastevere. Her har nonnerne fra Benediktinerordenen passet på Santa Cecilia og hendes kirke i sekshundrede år, og deres kloster ligger som en beskyttende ring rundt om kirken.
Og hvem er så Santa Cecilia? Jo, hun overlevede i seks dage de romerske soldaters forsøg på at henrette hende. Undervejs sang hun så smukt, mens hun var lukket inde i sit dampbad, at hun siden har været musikkens skytshelgen.
Da det ikke lykkedes at kvæle den kristne martyr i dampbadet, blev hun lukket ud, og så prøvede soldaterne at halshugge hende. Endelig havde de held med deres forehavende, men der gik tre dage før hun døde af sine kvæstelser.
Hendes kirke, Santa Cecilia in Trastevere, hører til blandt Roms hemmeligheder og er bygget oven på det sted, hvor hun blev myrdet. Selv ligger hun i sin smukke skikkelse som en marmorskulptur midt i det store kirkerum, og ifølge myten nøjagtig som hun blev fundet, da man åbnede hendes kiste 600 år efter hendes død.
I de labyrintiske katakomber under kirken ligger resterne af de antikke romerske bade, og på stedet, hvor hun sang så smukt, dukker den lavloftede helligdom med snoede, byzantinske søjler op.
Lago di Nemi
Under forrige rejse til Rom brugte vi søndagen til at tage ud af byen. Vi besøgte Europas største oliventræ, d’Olivone, smagte på olivenolier og fik os en dejlig frokost oppe i Albanerbjergene. (du kan se træet samt vores gæster lidt længere nede i artiklen).
Flere af vores gæster har udtrykt ønske om at tage med os igen, så vi sørger for at programmet næste år er væsentligt anderledes med enkelte variationer af nogle af vores arrangementer.
Men idéen om at tage ud af byen, på dens hviledag, fastholder vi. Denne gang tager vi til det overordentligt smukke Lago Albano og Lago di Nemi distrikt, besøger Castel Gandolfo hvor den abdicerede pave Benedict XVI opholder sig.
Lærd i Frascati
Det er ingen overraskelse at skandinaviske lande lægger et stort arbejde i at være førende hvad angår alt der vedrører vikingetiden. Det må betragtes som en national opgave at vi er foregangsmænd og kvinder inden for forskningen af den tid og vores fjerne forfædre.
Det samme gør sig gældende når vi taler om Romerriget, hvor italienerne er førende, med en omfattende tradition, inden for studiet af antikken.
Vi skal møde en af de fremmeste institutioner herfor, the Academy Vivarium Novum, der holder til i den overvældende smukke Villa Falconieri nær byen Frascati.
Hvad siger du til en times foredrag om hvordan Romerrigets forfattere blev påvirket af de græske ditto? Læn dig tilbage i stolen, nyd ekspertisen og de ubeskriveligt smukke lokaler.
Vinsmagning i Frascati
Hvad ellers kan man finde på at lave når man er i Frascati? Efter megen hovedbrud kom vi op med følgende idé. En vinsmagning sæføli!
Meget tæt på Villa Falconiori – næsten i gåafstand – venter der os et lokale, hvor vi smager på distriktets elegante vine og får forklaringer til indholdet af hvert glas, med tilhørende lette anretninger før bussen tager os tilbage til hovedstaden.
Vi tror på at det bliver en ligeså vellykket tur, som vores olivenlundudflugt i februar 2024.
Accademia di Danimarca, Roma
Lige nord for Villa Borghese, som ligger lige øst for Den spanske Trappe, finder du knap 20 akademier, der repræsenterer lige så mange lande. En kvadratkilometer europæisk kultur og kulturudveksling.
En af dem er det danske akademi, arkitekturen svøbt i danske klæder. Dets nabo er det svenske akademi. Skråt over for finder du Rumæniens akademi og så fremdeles. Det er et ret interessant nabolag, som er lidt uden for alfarvej. Vi har fået lov til at kigge inden for mandag d. 3. marts sidst på eftermiddagen, hvor instituttets leder, Charlotte Bundgaard, vil vise os rundt.
Et foredrag efterfulgt af stående buffet venter os. Foredragets emne og foredragsholder oplyses i løbet af efteråret.
De snoede gyder i Roms ghetto
Lidt tidligere samme mandag tager en af vores guider, Poul Arnedal, os igennem det centrale Rom.
Gennem næsten 300 år og frem til 1849 var Roms jøder spærret inde bag høje mure i Ghettoen, som de kun måtte forlade på bestemte tidspunkter og iført en særlig genkendelig klædedragt, som også byens prostituerede skulle bære.
I dag er Ghettoen et levende kvarter, som har bevaret sit jødiske og historiske særpræg. Her er antikke bygningsværker, som er vokset sammen med senere bebyggelser, og små skumle buegange med kosher-slagtere og forretninger, som bærer præg tilbage fra ghetto-tiden, hvor jøderne kun måtte handle med husholdningsartikler og brugt tøj.
Samtidig byder området på en række kvalitetsrestauranter, som serverer de særlige jødisk-romerske retter, som har haft stor indflydelse på alle romeres madvaner. Med Parnassos.dk kan du komme på opdagelse rundt i de snævre gader. Du bliver præsenteret for jødernes omtumlede tilværelse fra de blev bragt til Rom som slaver for over 2000 år siden, og kan også opleve en af Roms mest særprægede skulpturer, Skildpaddefontænen, der gemmer sig på et lille torv midt i Ghettoen.
Interiør af en katolsk kirke
Der er 900 kirker i Rom, den ene mere overvældende end den anden.
Selv for personer som ikke er religiøst disponerede, kan disse kirker skabe en religiøse beruselse i kraft af deres overjordiske skønhed. Det har jo nok også været planen, og i så fald er det lykkedes for samtlige 900 kirker.
Vi har alle besøgt disse kirker og blevet betaget. Men hvordan, præcist, er disse opbygget? Hvad symboliserer de forskellige rum? Hvad går igen i hver kirke – en skabelon, om du vil – og hvornår er en kirke unik?
Vi besøger én, eller måske to om tirsdagen, hvis tiden tillader det. Og så får vi os en gennemgang af arkitekturen og dens tilknytning til det nye testamente, de første kirkefædre, helgenerne, martyrerne, relikvierne.
Ingen kirke er så traditionsrig som den katolske. Og herfra introduceres vi også til det politiske Europa gennem århundrederne siden Konstantin den Stores tid.
Frokost på det vatikanske universitet
Efter at have lært om alle tegn og symboler i den katolske kirke, er det tid til sen frokost. Vi har lavet en aftale med det vatikanske universitet i nærheden, Pontificia Universita Gregoriana, om at benyttte os af deres kantine.
Vi spiser sammen med nonner og præster. Vi mødes af en afslappet stemning, og så alligevel et helt og aldeles anderledes miljø end hvad vi oplever på andre frokostrestauranter.
Auditorium Parco della Musica
Parnassos.dk, som nævnt i indledningen, har sit fokus på klassisk musik. Det er en meget tilfredsstillende affære, selv at arrangere koncerter i de byer vores rejser tage os til. Det er blevet til privat-koncerter i Schuberts hjem, Haydns arbejdsplads og Mozarts hjem. Den 24. september i år vil vi være i Clara og Robert Schumanns lejlighed i Leipzig hvor en ganske særlig koncert venter vores gæster.
Vi satser også på at tage til store koncerthuse, som Musikverein og Wiener Staatsoper i Wien i år, og igen i Leipzig den 20. september i år, i deres fremragende koncertsal, Gewandhaus.
Forrige rejse til Rom, februar 2024 oplevede vi koncertpianisten Lang Lang i Roms præeminente koncertsal – og Europas største auditorium – Parca della Musica. Vi vil arrangere noget lignende til vores rejse til marts 2025, men vi har først det fulde overblik, dette efterår, over udbuddene under vores ophold i Rom. Hvis det ikke bliver Parca della Musica, bliver det til en aften i en anden stor offentlig koncertsal, som der naturligvis er flere at vælge iblandt.
Vi holder alle vores tilmeldte gæster informeret herom, samt opdaterer disse linjer, for at fortælle hvad vores næste store musikkulturelle oplevelse bliver i den evige by.
Cimitero acatolico di Roma
I den yderste afkrog af det antikke Rom og godt gemt af vejen, klods op af Den aurelianske Bymur ligger et stykke europæisk kulturhistorie, som en grøn oase i storbyen. Her på den ’protestantiske’ eller officielt Ikke-katolske Kirkegård ligger danske kunstnere som poeten Carsten Hauch og maleren Harald Jerichau begravet siden om side med bl.a. de engelske poeter John Keats og Percy Bysshe Shelly og mange andre udenlandske kunstnere.
Vi er i Testaccio – Roms gamle arbejderkvarter, som siden antikken har været et sted for den mere anonyme og hårdtarbejdende del af den romerske befolkning. Her lå ved Tiberens bred Roms første havn, hvor marmorblokke fra Toscana og amforaer med vin og olivenolie fra provinserne blev losset. Og et stenkast fra den protestantiske kirkegård rejser Potteskårshøjen sig 45 meter op over gadeplan.
For når de høje, skrøbelige lerkrukker med de kostelige væsker gik itu, blev skårene bortkastet i en bunke, som gennem flere hundrede år hævede sig til et bjerg, hvorfra der nu er udsigt over store dele af Rom. I dag er den kolossale bunke af potteskår dækket af græs og buskads og lukket for offentligheden.
Men vi har fået adgang til højen, hvor de antikke, hårdtbrændte rester af amforaerne stritter op gennem græsdækket og kommer til syne ved de restauranter, forretninger og værksteder, som er gravet ind ved foden af Potteskårshøjen i hele dens omkreds. Det er en ganske speciel oplevelse, hvor man ikke alene fornemmer, at man står oven på den romerske civilisation. Sådan helt bogstaveligt talt.
Og vi besøger naturligvis også den protestantiske kirkegård.
Restauranten under Monte Testaccio
Mennesket lever ikke af kultur alene. Men det er fornøjeligt at forbinde det kulinariske med det kulturelle. Og denne gang med et besøg hos 1800-tallets italienske arbejderklasse.
Under Potteskårshøjen er der en restaurant hvis navn er Checchino dal 1887.
Restauranten blev indviet i 1887 og lå lige over for Roms slagtehuse. Det var fra før mindstelønnens tid og mange slagteriarbejdere fik udbetalt deres hyre i form af dyrenes indvolde. Disse arbejdere kunne derfor gå til restauranten og få tilberedt deres udbytte mod et lille gebyr.
Historien er ikke slut hermed. Når vi sætter os ved bordene vil etablissementets ejere, Francesco og hans nevø – i øvrigt direkte efterkommere af ægteparret der åbnede stedet – fortsætte fortællingen. I dag er restauranten ganske stilfuld og en f vores forrige guider overværede engang hvordan flere ministerbiler var parkeret udenfor. Og her, efter anden gennemlæsning, kommenterede han, “Og så kan du roligt skrive, at jeg OFTE har set minister- og parlamentsmedlemsbiler foran Checcino”.
Og retterne er stadig hentet fra det første køkken. Bare rolig, for de af jer hvor lever og nyrer er liiige en tand for avanceret findes der mere konventionelle alternativer.
Er der stemning herfor bagefter, kan vi tage på en af Potteskårshøjens barer og få os en Grappa.
Via degli orti d'Alibert 4
Når Parnassos tager på rejse med dets gæster råder vi over et lokale, hvor vi hver aften planlægger næste dag. Foran os har vi et kort over byen, hvor vi løbende kan ændre strategi og taktik og flytte rundt på brikkerne med store pinde. Ikke ulig the war room i Pentagon i 1950erne.
Jeg overdriver. Men på denne rejse vil vi prøve noget helt nyt. Vi er tre guider, Erik, Poul og Søren og vi har lejet et stort Penthouse i Trastevere, 13 minutters gang fra hvor vores gæster indlogeres.
Under rejsen vil vi alle sammen mødes på the Penthouse, hvor Parnassos byder på fri bar. I stedet for at mødes på baren i hotellet, hvor man er halvtvungen til at købe relativt dyre drinks, har vi i stedet været forbi den lokale købmand og købt gode vine for rimelige penge, som vi kan nyde i lejlighedens store altan.
Adressen er Via degli orti d’Alibert 4 (baren lukker dog senest ved midnat).
Rom i marts
Og hvorfor har vi så lagt rejsen i det meget tidlige forår? Der er flere årsager hertil. Enorme turisthobe træder byen under fode – og presser hotelpriserne op i højsæsonen. Og den starter allerede midt-marts.
Desuden, februar og marts er det nye april. Den globale opvarmning opvarmer Europa mindst én måned tidligere end sædvanligt. Og om sommeren kan det være ubehageligt varmt.
Da vi tre herrer var i Rom under planlægningsstadiet, var det februar. Det regnede blot nogle få dryp én eftermiddag, resten af tiden var det lunt og veltempereret og man stødte ikke ustandseligt ind i turister. Det vil vi gerne gentage.
Og hvis du vil have syn for sagn herfor, da kig på fotoet ovenfor, der viser vores gæster februar 2024 i Rom. Høj solskin alle dage. (Søren nævnte, at det faktisk var en lille smule synd, at det ikke havde regnet bare en enkelt gang. Genskæret fra byens våde brosten er ganske betagende).
Vores menu 1. marts 2025
Cateringfirmaet for vores aften på Terrazza Caffarelli lørdag d. 1. marts 2025, byder på følgende valgmuligheder til os. Som du kan se, stiler vi efter det overdådige.
WELCOME DRINKS
- A giro braccio, Buvette, Prosecco Doc Valdobbiadene, Cocktail Alcolici e Analcolici Espressi: Aperol Spritz, Campari Spritz, Soft Drinks.
CANAPÉS
- Canapés of Various Flavors and Colors and Fantasies of Canapés:
With Vegetable Charcoal, Tomato, Cereal, Classic, Spinach Pancarrè Salmon, Prawns, Gorgonzola, Swordfish, Tuna, Salmon Tartare with Passion Fruit, Prawn Prism with Red Onion Gelé Parmesan Sphere, Tomatoes Fondant and Caramelized Onions Basil Parfait with Crispy Bacon, Seasonal Vegetables in Rice Flour Batter: Carrots, Celery, Zucchini, Eggplant and Peppers.
- Canapés of Various Flavors and Colors and Fantasies of Canapés:
THREE COURSE SEATED DINNER
- Selection of White and Red Wine, Grappa, Whisky and Liqueurs.
- Seafood Proposal
- Cacio and Pepe Ravioli, Crustaceans Bisque, Lardo di Colonnata and Red Prawns Tartare.
Kingfish Roll and Citrus Breadcrumbs, Raisins, Pinenuts Zucchini Julienne with Mint and Parmentier Potatoes. - Raspberry Cheesecake with Almond CrumbleAlternative First Courses
- Codfish Ravioli, Artichokes, marjoram and Topinambur Cream
- Strozzapreti with amberjack ragu, Chicory and Cherry Tomatoes
- Strigoli with Anglerfish, Broccoli and Dill
Alternative Main Courses
- Croacker with Steamed Vegetables Flakes and Endives and SaffronPotatoes
- Seabass Roll with Purple Potatoes Cream, Crispy Waffle and Chards
- Seabream with Fresh Tomatoes, Basil and Olives Red Cabbage Salad and Permentier Potatoes
Dessert in Alternativa:
- Tiramisù
- Pistachio Parfait and Dark Chocolate glaze
- Chocolate and Hazelnuts Creamy
Meat Proposal
- Strozzapreti with Meat Ragu, Butter and Sage Emulsion with Crispy Prosciutto
- Beef Fillet with Potatoes Emulsion, Tomatoes with Paprika and Turnip Greens
- Three Chocolates Parfait
- Primi Piatti in Alternativa:
- Cacio&Pepe Ravioli with Crispy Bacon and Cherry Tomatoes
- Orecchiette “Water&Flour” with Datterini Tomatoes, Stracciatella Cheese and Pistachios
- Strozzapreti with Meat Ragu and Chanterelles.
- Secondi Piatti e Contorni in Alternativa:
- Beef Fillet CBT with Barolo Reduction, Radicchio and Potatoes Millefeuille with Herbs
- Pork Fillet with Bacon and Pomegranate Sauce, Turnip Greens and Potatoes Nest
- Veal Cheesk with Citrus Sesame Spinach and Saffron Potatoes
- Dessert in Alternativa:
- Ananas and Lime Cheescake with Crumble
- Semisfera al Cioccolato Bianco e Zenzero con Cuore di Gelè al Lampone
- White Chocolate Parfait with Red Fruit Mousse and Gelé
- Hazalnuts Parfait, Coffee mousse and Chocolate Bisquit
- Caffè Espresso o Decaffeinato
Hvor skal vi sove i nat?
Vi har bestilt 20 værelser på det 4* Hotel Ponte Sisto – perfekt beliggende med centrum umiddelbart til højre for indgangen, til venstre og du finder byens mest charmerende distrikt, Trastevere. Du skal bare gå over broen Ponte Sisto.
Hotellet er netop blevet renoveret, og er efter vores mening bedste bud på forholdet mellem kvalitet, beliggenhed og pris. Desuden, vi har et par anekdoter knyttet til hotellet.
Prisen på 13.000 kr. inkluderer et hotelværelse for to. (Bemærk at flybillet tilkøbes for at give dig så megen fleksibilitet som muligt. Hvis rejsen bliver aflyst – uanset årsagen hertil – kompenserer vi din flybillet).
Du kan, som sædvane og med nævnte fleksibilitet in mente, bestille ekstra nætter hvis du ønsker at forlænge dit ophold. Det gælder også hvis du ønsker at ankomme en dag eller to før rejsens officielle program.
Og du kan også bestille enkeltværelse. Ovenstående tilvalg kan nemt tilføjes under bestillingsprocessen.
Afhentning i Roms lufthavn
Den ”officielle” start for vores weekend begynder fredag d. 28. februar sidst på eftermiddagen.
Forrige gang, under rejsen til Rom februar 2024, ankom de fleste af vores gæster med Norwegian Air med afgang fra Københavns lufthavn kl. 12.15 og ankomst kl. 14.50 i Roms Leonardo da Vinci – Fiumicino lufthavn. Vi venter med en bus på dem af jer der ankommer med dette fly.
Kommer du på et andet tidspunkt eller dagen før, da tag en taxa direkte til Hotel Ponte Sisto. Taxaturen koster lige nu 50 euro og vi giver halvdelen af beløbet, som du får når du når frem til hotellet.
Og hvis du ønsker at forlænge opholdet?
Omkring halvdelen af vores gæster ønsker at forlænge deres ophold uden for det ”officielle program”. Nu er man i byen alligevel, og hvis man har en dag eller to mere i kalenderen, hvorfor så ikke blive her lidt længere?
Du kan via købsprocessen betale for yderligere overnatninger på Hotel Ponte Sisto. Et dobbeltværelse koster 210 € og er en omkostningsneutral udgift for os. Vi tilbød ligeledes forrige gang at arrangere en middag for den halvdel der blev. Vi fandt en dejlig restaurant i Trastevere. Denne gang tager vi ud på de vilde vover.
Der findes en restaurant der (endnu) ikke er blevet hipt. Men er et ganske autentisk venstrefløjs-spisehus. Læg mærke til slipsene på væggene. Hvert af dem symboliserer galger for de frie markedskræfter, Nasdaq indekset, den amerikanske nationalbank og aktietilbagekøb. Risikoen for overfortolkning er efter min vurdering, meget lille.
Har du lyst til at opleve dette også, tirsdag aften d. 4. marts, kan du ligeledes tilmelde dig under købsprocessen.
Vi håber alt ovenstående har fristet dig over evne. Vi ses i den evige by til næste år!
Poul Arnedal
Den herre Poul Arnedal ↗ er journalist med en meget lang karriere bag sig. Han er portrætredaktør hos POV og forfatter og medforfatter til bogen “Rom under fire øjne”. .
Når vi er sammen i Rom drikker vi Grappa, i London er det G&T. Hver drink sin geografi.
Undertegnede har kendt Poul i snart tre årtier. Han er hjemmevant på de romerske torve og stræder (og enotecaer!) og kender alt og alle. Vi har længe pønset på at arrangere en rejse til Rom der, for nu at bruge et engelsk udtryk ’will blow the socks off’ vores gæster.
Ovenstående beskrivelse er vores bedste bud herpå.
Og vores mission er?
Vi ønsker at skabe eksklusive oplevelser – uden at være ekskluderende.
Vores rejser er ikke i den billige ende, men de er alligevel tilgængelige for en større del af et rejseelskende publikum.
‘Tricket’ er at være en stor gruppe. Vi taler om cirka 40 personer. At være mange skaber i sig selv dynamik. En stor gruppe giver et større budget, som igen gør at vi kan finansiere ægte unikke oplevelser, hvilket vil være uden for rækkevidde for langt de fleste af os, hvis vi handlede på egen hånd.
Formålet er, at rive os alle ud af vores hverdag, så du spørger dig selv når du er hjemme igen, ’oplevede jeg virkelig det som jeg tror jeg oplevede’?
Hvad får du helt præcist for 13.000 kr. ?
- Fire nætter på det 4* hotel Ponte Sisto inkl. morgenmad.
- Billetter og entreer til alle koncerter og museer.
- 3 middage, inklusiv gallamiddag og wine-pairing d. 1. marts 2025.
- Bustransporter.
- Frokost og tur til Frascati og Lago Albano uden for Rom.
- Vine og små anretninger ved egne arrangementer.
- Fri bar i ‘the Penthouse’.
Bemærk:
Beløbet dækker kun ophold og oplevelser i Rom og inkluderer ikke flyrejsen.
Det er, som nævnt, for at give dig størst mulig fleksibilitet, såsom hvornår du flyver på dagen og hvorfra. Måske ønsker du også at forlænge opholdet.
Hvis rejsen bliver aflyst – uanset årsagen hertil – kompenserer vi din flybillet.
Dato
- 28 feb 2025 - 04 mar 2025
Pris
- 13000 dkr.
Mere info
Lokation
- Hotel Ponte Sisto
- Via dei Pettinari, 64, 00186 Roma RM, Italien
Arrangør
-
Parnassos.dk, Overgaden oven Vandet 58A, 2. 1415 København
-
Tlf
+45 52736316 -
Email
overtoner@parnassos.dk