Anna Geniushene

Valentines dag – en ode til Amor

Valentines dag

En af mine tidligere kolleger fra internetboghandelen Saxo.com sagde følgende til os: ”jeg vil godt nok blive meget glad, hvis min kæreste inviterede mig til et sådan Valentines dag”. Idé hermed videregivet.
Det er aftenen, hvor vi sætter oplysningstiden og dens børn, det rationelle og tekniske, møtrikker og tandhjul, IT, programmering og PowerPoint i garderobe.

 

Og så er det tid til at ære det, der gør mennesker til mennesker og ikke robotter: følelser, især den slags, der får to til at gå hånd i hånd.  

 

Romantik på romantikkens tid
Romantik på romantikkens tid

Liederfrühling

Og så toner flyglet frem, det ypperste instrument for de stormende følelser, konflikter og efterfølgende klimaks. Vi skal lytte til værker af Robert Schumann, Frédérick Chopin og Sergei Rachmaninov, komponister, der anslår hele menneskets følelsesmæssige register. Det er tilladt at fælde en tåre undervejs. 

Og sluttelig byder vores scene denne aften på en lille overraskelse foranlediget af et tilfældigt og heldigt sammentræf i København netop den uge.

Sturm und Drang
Ikke en Valentines dag uden 'sturm und drang'

Flyglet på Valentines dag

Det følgende er ikke helt ”fun facts”, men det er tæt nok på:
Til vores aften lejer vi det japanske flygelfirma Kawais luksus koncertflygel, Shigeru, hvor man bruger lamahår til filthamrene, efter sigende den blødeste uld, du kan få fra naturens hånd. Indrømmet, pænt dekadent, men det giver en fantastisk rund og fuld klang, som er særligt velegnet til netop valentinsdag.

Vi lover, når der er tæppefald, og der skåles i det sidste glas champagne, at I er som nyforelskede igen. Og hvis I i forvejen er nyforelskede? Ja, så kan alting ske.

Champagne på Valentines dag
Samt Champagne på Valentines dag
  • Følg os på Facebook for fornøjelsens skyld

Aftenens pianist, Anna Geniushene

Anna Geniushene

Med Anna Geniushene er vi – og flyglet – i særdeles gode og kapable hænder. Hendes første offentlige optræden var i en alder af 6 år og hun har ikke veget fra klaveret siden.
Hun blev uddannet på Moskvas statskonservatorium i 2015 og fortsatte sine studier på the Royal Academy of Music i London, hvilket endte med følgende på hendes c/v: “Master with Distinction and Advanced Diploma”.

Der er stigende efterspørgsel efter hende (noget vi kunne mærke, da vi skulle planlægge denne aften!). En eftertragtet musiker, som har spillet i mange af de store koncertsale, heriblandt ”The Great Hall” på Moskvas konservatorium, the National Concert Hall i Dublin, Museum of Arts i Tel-Aviv, Konzerthaus ‘Neue Welt’, Sala Greppi i Milano og ”Berliner Philharmonie” i den tyske hovedstad.

The Guardian skrev,
”Scampering up and down the keyboard or gracefully leading the way into folk music realms, she and the orchestra vied playfully for dominance and deployed a virtuosity which seemed both joyful and natural…”

Program

De romantiske komponister

Robert Schumann
Fantasies "Wanderer"
Frédéric Chopin
Polonaise-Fantasie
Pause
Sergueï Rachmaninov
Sonata nr. 1 op. 28
Og vi slutter med en lille "overraskelse"

Dato

14 feb 2023

Tid

18:30 - 22:30

Lokation

JP/Politikens hus - Pressens sal
Raadhuspladsen 37, 1785 Copenhagen V
Kategorier

Arrangør

Parnassos.dk
Phone
004552736316
Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag de seneste nyheder om koncerter

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.