Tokyo – et studie i japansk dekadence
Tokyo - et studie i japansk dekadence
Man kan ikke helt forberede sig på besøget til verdens største by, Tokyo.
Her mødes man af det ene kulturchok efter det andet, især for os danskere. For nu at tage nogle eksempler: Togene kører til tiden og tager sig af to daglige folkevandringer á 37 millioner mennesker.
Her er Love Hotels for enhver konstellation. Skolepiger er klædt ud som skolepiger, Forretningsfolk i jakkesæt og slips, der sover den ud på fortovene. Kobe-kød fra køer der fodres med øl og masseres i whisky, som du kan læse mere om længere nede i artiklen. Et hyper-stoisk folkefærd, der aldrig hidser sig op og her er der nærmest ingen kriminalitet. Og når det styrter ned, er det som at vandre rundt i filmen, The Bladerunner.
Du vil ofte knibe dig i armen. Tokyo, en ode til surrealismen. Vi besøger en række af byens 11 distrikter, hver på størrelse med Berlin. Og, tro mod vores DNA, vi viser et Tokyo, som få oplever.
Tokyo er, modsat hvad de fleste tror, en meget billig by og det har længe kriblet i os for at se hvad vi kunne få ud af et beløb andre turistbureauer tager for en rejse hertil. Vi satte os for at lave den ultimative rejse til Tokyo. Nedenstående er resultatet.
Roppongi Hills Club, Tokyo
Parnassos.dk er medlem af den ultra fashionable Roppongi Hills Club, en slags Tokyos svar på Londons, The Reform Club. Er man medlem, inviteres man ofte til arrangementer ude i byen. Et netværk opbygges, som kan åbne døre til byens mest interessante oplevelser. Og det benytter vi os naturligvis af.
Klubben er at finde i Roppongi Hill bygningens 51. etage. Det er strictly members only – og deres gæster. Her skal vi, lørdag aften, nyde vores første ud af i alt 3 gallamiddage, med en uovertruffen udsigt over byen. Deres dress code er på den konservative side.
Men vi har foregrebet programmet lidt. Vores ophold starter dagen før.
Rejsens første kulturchok
Vi lander fredag morgen i Haneda lufthavnen i Tokyo, med en tidsforskel på otte timer i forhold til Danmark. Som dansker behøver man ikke visum til Japan. Når alle formaliteter er ordnet venter vores bus på os, der tager os til Tokyo centrum og vores hotel. Her er vi klokken cirka 12.00.
Vi har først adgang til vores værelser kl. 15.00 – japanske hoteller er ret strikse hermed. Nogle af jer har sikkert fået et blund på flyet, andre er mere følsomme over for jetlag. For sidstnævnte gæster, tilbyder vi to timer på et Love Hotel, inkluderet i prisen, i nærheden af vores hotel. Og herved oplever du første fascinerende japanske fænomen.
Det lyder en lille smule, hvad skal vi sige, slibrigt måske? Men ingenlunde. Disse love hotels er meget udbredte i Tokyo, det er ikke kun hoteller for elskov, mangen en forretningsmand benytter sig af at kunne leje et hotelværelse for to, fire eller seks timer.
Men naturligvis, værelserne er væsentligt anderledes end hvad vi er vant til. Ofte er de temabaserede. Altså, det er ret sjovt. Personen ved skranken, når du tjekker ind, kigger ikke direkte på jer i respekt for jeres privatliv. Og så kan du eller I få jer en lur ovenpå en trods alt lang flyrejse.
Det kan være at du hører lyde fra de tilstødende værelser. Lad os håbe det hjælper på fødselstallet.
Fiskemarkedet i Toyosu
Jetlag kan kun de færreste af os komme udenom. Vi udnytter med fordel effekten for vores første hele dag i Tokyo. Lørdag meget tidlig morgen, når vi alle alligevel er vågne og før solen står op tager vi til Tokyos nye fiskemarked i Toyosu distriktet. Kl. 5.30 indledes tunauktionen, som er et teaterstykke i sig selv. Det skal vi se!
Vi oplever hele det enorme kompleks, tager på besøg i grossistcentrene med butikker, der har de største udvalg af japanske knive, butikker og restauranter der tilbyder fisk du aldrig har set, endsige hørt om eller smagt. Her lander der omkring 500 fiske- og skaldyrsarter dagligt. Og her vil vi nyde en tidlig frokost, hvor du, modsat alle andre Sushi og Sashimi-retter du har fået, ikke er blevet handlet via en mellemmand, men hentet direkte fra fiskehusene selv.
Priserne er af den grund absolut rimelige og mere frisk kan det ikke blive. Når alt er smagt og spist tager vi til 7. sal hvor vi kan få os et velfortjent fodbad, hvorfra vi har en udsigt over Tokyo bugt.
Vi tager hjem via Yurikamone banen, en overbane der kører os gennem storbyens mest futuristiske kvarter. Alt efter energi og humør kan vi ligeledes bruge en time eller to på at udforske denne del af byen.
Azabudai, Akasaka og Roppongi
Lørdag eftermiddag, det er stadig blot vores første hele dag, udforsker vi et af Tokyos mest fashionable kvarterer. Vi begynder ruten i hvad der simpelthen må være blandt de mest elegante stormagasiner overhovedet, Azabudai Hills, ikke langt fra Tokyo Tower.
Butikscentret repræsenterer mere end noget andet Japans forhold til æstetik, alt er gennemgribende lækkert. Og også pænt dekadent. Hvis du overvejer at tage japanske køkkenknive med hjem, kan vi pege på den helt rigtige butik. Mens vi er her, skal vi også besøge en butik der sælger over 100 forskellige typer honning. Smagsprøve følger.
Og så venter direktøren for The Manga Art Gallery på os med et glas Sake eller to.
Vi fortsætter ruten og når frem til The National Art Center i Akasaka, med mageløse udstillinger og mageløs arkitektur.
Lørdag aften banker på og dermed til vores gallamiddag nummer et, der som nævnt, indtages på Roppongi Hills Club. Vi kender efterhånden vores gæster, en berejst gruppe, hvor der skal meget til for at imponere. Vi er dog sikre på at vores gæster bliver ganske betaget i samme øjeblik vi træder ind i Tokyos fornemmeste klub.
En Wagyu burger med the day traders
Jeg befinder mig som regel i Tokyo seks uger ad gangen. Her lejer jeg en lejlighed i Chuo bydelen, tæt på det gamle fiskemarked Tsukiji mod syd og det hyper elegante Ginza til vest og Hibya-metroforbindelsen lige om hjørnet.
I kort afstand fra Chuo finder man byens finansdistrikt. Tokyos børs har lovet at give os en rundvisning i verdens tredje største børs, næst efter London og New York. Vi bruger lige en times tid en formiddag på at vise vores respekt for guden Mammon. En bemærkelsesværdig stemning. Her er det ikke tun, der er på auktion. Her er det penge.
Efter turen står vi midt i frokosten, som vi nyder sammen med byens børshandlere. Det kan jo være at du kan få dig et godt tip, hvis du sætter dig ved siden af en af dem.
Når frokosten er bag os, bevæger vi os hen mod Ginza, en slags Strøgets Ny Østergade ganget med 100. Elegance overalt.
Tokyos shopping mekka: Ginza
Du finder alle modemærker i Ginza. Her er det ene stormagasin efter det andet. Og her finder du BIC Camera, hvis du ikke kan få nok af gadget, kan du… få nok ved et besøg i den 12 etagers store bygning lige ved Tokyos hovedbanegård.
Her er også et stort antal museer. Vi besøger en af dem, som vi har valgt skal være lidt af en hemmelighed. Ginza gør sig bedst på egen hånd. Vi splittes op ved oasen Mint Ginza og mødes et par timer senere på en stor og prismæssigt absolut rimelig restaurant, ejet af ølmærket Sapporo. Restauranten, hvor de amerikanske officerer mødtes under Japans besættelse og derfor også et landemærke af historisk betydning.
Ryogoku National Sumo Arena, Tokyo
Vi har skaffet os billetter til Sumo-brydningen under vores ophold. Og hermed er vi så tæt på den japanske kultur man kan komme.
Det er en traditionel japansk sport med dybe rødder i landets historie. Denne spektakulære sportsgren kombinerer både kraft og teknik og er kendt for sin ceremonielle betydning.
I Tokyo er Sumo særligt synligt, da byen huser det berømte Ryogoku område, der er Sumoens hjemby. Og ganske rigtigt, her vandrer Sumo-bryderne omkring i deres traditionelle dragter, tilsyneladende uforstyrrede af de nysgerrige blikke fra de forbipasserende. Vores Sumo-kamp finder netop sted i Ryogoku Kokugikan arenaen.
Der afholdes seks officielle Basho, eller turneringer, om året i Japan. Heraf tre i Tokyo, i månederne januar, maj og september. (de resterende tre er fordelt mellem byerne Osaka, Nagoya og Fukuoka). Sumo-kæmperne, kendt som “Rikishi”, træner intensivt i deciderede Sumo-stalde (“heya”), hvor de bor.
Kampene afgøres ved, at en modstander skubbes uden for ringen eller berører jorden med noget andet end fodsålerne. Ritualerne før kampene er næsten lige så vigtige som kampene selv. Dem får vi naturligvis også mulighed for at opleve.
Sumo er ikke kun en sport, men en oplevelse, der indkapsler essensen af japansk kultur, binder generationerne sammen og hylder traditioner, der går tusinder af år tilbage. Vi har inviteret en af disse brydere til at holde et foredrag for os under en af vores middage. Spørgsmål er velkomne. Han kan kun japansk, men tolk følger.
Der er en ting til. Hvis man synes at man har fået lidt for meget på sidebenene, kan man ikke undgå at føle sig godt tilpas under og efter kampene. Det er ikke sixpacks disse herrer lægger vægt på.
The Suntory Concert Hall
Noget deres udsendte finder fascinerende, absolut fascinerende, er hvordan en række lande i Asien, med Japan i spidsen, har taget det 18. århundredes europæisk klassiske musikkultur til sig.
Man lytter til Chopin, Beethoven og Schubert i hotellers vestibuler, restauranter, museer og butikker. Japans musikkonservatorier er af højeste internationale standard. Instrumentproduktion ligeså, med Yamaha i spidsen, der blandt andet ejer det østrigske flygelfirma Bösendorfer. Når vi besøger Ginza-distriktet, skal vi lige kigge indenfor Yamahas flagskib på 12 etager. Etager helliget noder, musikinstrumenter, øvelokaler og to koncertsale.
Jeg var i Suntorys koncertsal i Tokyo onsdag d. 25. december, hvor vi blandt andet lyttede til Tjajkovskijs nøddeknækkersuite. Her var jeg den absolut eneste vesterlænding.
Man kan spørge sig selv hvorfor en europæisk turist i Tokyo skal lytte til musik man har nem adgang til hjemme. Jo, det er mest fordi det er en oplevelse ud over det sædvanlige. Ungdommen er rigt repræsenteret, som man kan se på parret, der sad foran mig.
Her var børn ned til 10-års alderen. Og siden jeg har din opmærksomhed: hvis dine børn eller børnebørn spiller på et instrument, da tag dem endelig med til ægte professionelle koncerter. Intet vil være mere pædagogisk fremmende for barnets musikalske udvikling.
Og nu, hvor vi er ved børn. Kontakter du Suntory koncertsalen senest en uge før din koncert, kan du få passet dit barn gratis under koncerten.
Denne aften er derfor helliget vores kultur under behandling af en anden kultur. Suntory producerer blandt andet whisky. I filmen Lost in Translation skal skuespilleren Bill Murrays karakter promovere Suntorys Hibiki whisky. Som opvarmning til vores japanske whiskymiddag, nævnt senere, giver Parnassos.dk derfor en whisky i pausen, hvor du kan vælge nævnte Hibiki. Med eller uden isterning.
Hvordan man undgår religionskrige
Der findes over 1.000 templer og helligdomme i Tokyo. De dukker op overalt med deres distinkte indgangsportal, kaldet en Torii. Templerne repræsenterer alle facetter af det japanske samfund.
Der er sågar en helligdom for sjælene af de cirka 180.000 prostituerede, der arbejdede i Tokyo fra begyndelsen af Mejii æraen i 1869 frem til 2. verdenskrig. Helligdommen findes på vej ud mod Bonsai landsbyen, som vi skal besøge. Vi kan lave en afstikker, hvis der er stemning herfor.
Igen, hvad der er ganske særegent ved det japanske samfund er, at religion er mindre dogme, mere tradition. De to fremmeste religioner er shintoisme og buddhisme. Der er en tredje, der er lige så vigtig: Synkretisme, hvilket er en fusion af de to førstnævnte. Så mange japanere beevæger sig rundt med to sideløbende religioner. Hvorfor gå i små sko?
Vi bliver stedkendt med begge to, eller alle tre, under vores ophold i Tokyo.
Vi skal under alle omstændigheder besøge de to mest populære, Sensoji templet i Asakusa og Yasukuni helligdommen. Sidstnævnte er kontroversiel især i Kina og Sydkorea, idet her hviler sjælene af 12 dømte krigsforbrydere fra 2. verdenskrig.
Vi har fundet et tredje stort og smukt tempel i Akasaka som, sjovt nok, ikke ser ud til at få besøg af turister.
De 32 imperiale Bonsaitræer
Bonsai-træer er, som er de fleste bekendt, en kunstform der involverer dyrkning af miniaturetræer, en over 1000 år gammel tradition.
Bonsai handler ikke blot om at lave små træer; det er en meditativ proces, der kræver præcision og tålmodighed. Træerne formes gennem beskæring, ledning og ompotning, hvilket skaber unikke, æstetisk tiltalende figurer. Denne praksis symboliserer også harmoni, balance og det evige liv.
The Bonsai Art Museum i Bonsai landsbyen lidt uden for Tokyo, har indvilliget i at tage imod os og vi har fået deres leder til at holde et foredrag for os, gennemgå processerne i denne forfinede kunstart, hvor vi samtidig kigger på disse naturskulpturer i stille beundring.
Når man er der, skal man huske at bøje sig ned og se op på Bonsaitræet. Et mesterværk defineres ved at man oplever mini-træet som man oplever store træer på en skovvandring.
Middag og japansk whisky-pairing
Det er tid til at nyde gallamiddag nummer to. Under vores research i Tokyo, faldt jeg pladask for restauranten The Whisky Library. En restaurant med et bibliotek af whiskyer, simpelthen. Primært japanske, naturligvis.
Vi har besluttet at leje hele restauranten for vores aften. Middagen serveres som buffet og så er der whisky-pairing. (det var en af grundende til at jeg blev forført. Wine-pairing har de fleste af os prøvet, men whisky-pairing?).
Japanske whisky er, hvilket er typisk japansk, blandt de fineste i verden. Og ligeledes ganske distinkt, hvilket de har opnået ved at mange af deres whiskyer lagres på flere fade under lagringsprocessen.
Vi tror at det bliver en fantastisk oplevelse. Ikke mindst i kraft af at det er en middag med whisky ad libitum. Både buffet og whisky indgår i prisen.
Drinks, som vi får dem serveret i Tokyo
Tokyos hellige bjerg
Fuji-bjerget, eller Fujisan, er Japans højeste bjerg (3.776 meter) og fortjener vores fulde opmærksomhed for en dag. Vi tager med bus fra morgenstunden for at møde et af landets mest ikoniske symboler, cirka 100 km fra Tokyo. Man kan i øvrigt se bjerget fra Roppongi Hills Club.
Bjerget er den perfekte pendant til Japans kultur, med dens nærmest overvældende symmetri og æstetik. Fuji betragtes derfor ikke overraskende som en helligdom. I kunsten har bjerget inspireret utallige malerier, digte og fotografier.
Den berømte ukiyo-e kunstner Katsushika Hokusai, (der levede i årene 1760 – 1849) skabte et af de mest kendte værker, “36 Views of Mount Fuji”. Hokusai var i øvrigt den første der brugte udtrykket, Manga.
Det mest kendte træbloktryk af disse 36 views er ”den store Kanagawa bølge”. Et andet er ”Solnedgang over Ryogoku broen”, tæt på hvor Sumo-brydekampene finder sted i dag.
Hvis du har lyst til at eje de 36 tryk, kan du gå til forlaget Taschens hjemmeside og erhverve dig samlingen.
Desuden er Fuji-bjerget også på UNESCOs verdensarvsliste. Altså alt i alt, et must see.
Harajuku ungdom
Følgende tre distrikter, Shinjuku, Harajuku og Shibuya er måske de mest spændende i Tokyo. Hvor Ginza bydelen, repræsenterende de elegante strøg, er for borgerskabets diskrete charme, er der mere puls i området vest herfor. Vi har lejet en Hop-on-Hop-off bus til denne dag – og aften. Og der er nok at se på fra bussens 1. etage.
Hvad der især vil fascinere er den helt særlige japanske ungdomskultur du vil opleve på alle gader og stræder, især i Harajuku. Vi skal gøre et forsøg på at differentiere mellem de forskellige genrer og subgenrer, hvor pigerne er regenter.
Der er eksempelvis Cosplay, hvor man er klædt ud som Manga karakterer. Eller Gotisk Lolita. Eller Visuel Kei, hvor ungdommen kammer over i makeup og hårstile. Så er der Kawaii, der betyder nuttet på japansk. Her klæder teenager-pigerne sig ud som børn.
Ikke at forglemme Decora, hvor man dekorerer og overbroderer tøjet med små stykker legetøj og juveler.
Emnet er ikke udtømt, og nye stile dukker ustandseligt op. Bare at sætte sig i en café og kigge på gadens mylder… et teaterstykke i sig selv.
Kobe: Mere dekadent bliver det ikke
Og så skal vi til gallamiddag nummer 3. Det kan ikke lad sig gøre at tage til Tokyo i ti dage uden at det også bliver en kulinarisk oplevelse. Rejsens tema taget i betragtning, dekadence, er det oplagt at lægge vores 3. gallamiddag i en restaurant, hvis retter er centeret omkring det attråværdige Kobe-kød. Kobe-køer, kendt for deres førsteklasses kød, er en særlig race af Hereford-køer, der opdrættes i Japan.
De får en helt særlig behandling, som adskiller dem fra andre kvægracer. En del af denne unikke opdrætsmetode involverer, at køerne masseres i whisky. Denne proces menes ikke blot at bidrage til den usædvanlige kvalitet af kødet, men også forbedre dyrenes velfærd. Måske værd at prøve på en selv?
Kobe-kød og øl, især den lokale japanske type som Asahi eller Sapporo, fremhæver smagen af det møre kød og skaber en harmonisk kombination, hvor smagen er det fedtmarmorerede stykke kød ender med at blive en æterisk oplevelse.
Under middagen oplever vi igen, igen, denne typiske japanske balance mellem luksus og tradition. Det er en hyldest til håndværket og de metoder, der anvendes til at producere verdens mest eftertragtede kødtype. Og så er det altså pænt dekadent!
Denne middag indgår i rejsens pris. Vi har sat os på en menu til 25.000 yen, lig med cirka 1150 kr. Restauranten har endnu en menu der koster lige nøjagtigt det dobbelte, hvis du stiler efter at smage den fineste udskæring. En mulighed, hvis I rejser som par, er at opgradere en af jeres retter og derved smage forskellen på det fineste og aller- fineste stykke kød. Den beslutning kan I tage helt frem til middagen selv.
Shinjuku station
Verdens største by, verdens største banegård.
Under vores ophold i en Tokyos største bydele, Shinjuku, skal vi lige forbi dens banegård. Dens 53 platforme betjener dagligt 3,65 millioner passagerer og det gør den til verdens mest aktive – og hektiske – trafikknudepunkt.
For førstegangsbesøgende er banegården fuldstændigt uoverskueligt. Vi har derfor besluttet os for at lede alle vores gæster frem til midten af banegården. Den, der først finder vej ud, vinder en flaske Sake. Det bliver en sjov leg.
Men måske har du lyst til at opholde dig her lidt længere? Her er supermarkeder, elektronikbutikker, stormagasiner, modebutikker, specialbutikker, caféer, vinbarer og restauranter. En underjordisk millionby, som fortæller ikke så lidt om det japanske samfund. Alt kører på skinner og togene kører til tiden. Hver dag.
DSB’s ledelse skal være hjerteligt velkommen.
Shopping i Tokyo
En af dagene, formodentligt torsdag, er fridag, hvor du/I kan gå på opdagelse i byen på egen hånd. Indtil vi igen mødes om aftenen, som begynder på en Sake bar vi har for os selv i en times tid. Og hvor en Sake sommelier giver fire smagsprøver og beskrivelser heraf. Dette indgår i prisen. (personen, der bestyrer baren er i øvrigt en japansk gift franskmand).
Tilbage til dagen: Måske har du under vores guidede ture fundet et område du godt kunne tænke dig at vende tilbage til. Eller tage på museum og parker…. mulighederne er nærmest utallige.
Hvis du er fristet af lidt shopping har Tokyo naturligvis alt. Igen, priserne er meget rimelige, og hvad der gør det nemt for os udlændinge er, at du kan få varerne momsfrit i forretningen og på stedet.
Du skal købe for cirka 250 kr. eller derover. Det giver dig 10% rabat. Du skal blot have dit pas ved hånden.
Første eller anden hjemrejse?
Parnassos.dk satser på at gøre vores rejser så fleksible som muligt for vores gæster. Det gælder også for vores rejse til Tokyo og Japan.
Vi står gerne for alle dele af logistikken, men det kan være at det passer dig meget bedre at tage til Tokyo nogle dage før, eller dage efter, vores program. Måske vil du/I benytte lejligheden til at udforske Japan på egen hånd, der lægger udover vores dage sammen.
Desuden, hvis mellemlandinger ikke er noget problem – og den dermed lidt længere flyrejse – er der penge at spare ved at søge via eksempelvis Momondo.dk.
For de af vores gæster, som vil bruge vores tilbud fra SAS, der som eneste flyselskab flyver direkte fra København til Tokyo, er I meget velkomne. Vi har to flytilbud, begge med startdato fra København d. 11. september 2025. Du kan herefter vælge at flyve hjem d. 21. september, efter at have lært verdens største by godt og grundigt at kende, eller du kan vælge hjemrejse d 25. september, fire dage senere. Der er tale om samme pris, 9.000 kr.
Vælger du hjemrejse d. 25. september tilbyder vi en forlængelse af rejsen med ophold i Kyoto og Osaka, som du kan læse videre om forneden.
Hotelovernatning ved Københavns lufthavn
Et ægtepar, som har rejst med os flere gange, fortalte os en gang, at de for et stykke tid siden havde besluttet at holde sig til flyrejser, der maksimalt varer 4 timer. Det lykkedes os dog at lokke dem med til vores rejse til Kairo i efteråret 2024, med en flyvetur på knap seks timer. Man kan forsøde tilværelsen, eksempelvis i lufthavnen selv, for at gøre rejsen lidt lettere.
Vi er opmærksomme på at en tur til Tokyo er i en anden kategori. 11 timer i luften er langt tid og det er på tværs af 8 tidszoner. Vi vil derfor forslå alle, ikke kun for vores gæster der kommer fra Fyn og Jylland, at overnatte ude ved Københavns lufthavn. Herved skal man ikke indtænke trafikale forsinkelser, men blot vandre stille og roligt over til SAS’ skranke.
Det vil, med mindre du ligefrem bor på Amager, give en tidsbesparelse på tre timer eller mere. Vi har fået et tilbud fra Hotel Clarion for natten mellem d. 10. og 11. september. Prisen er 900 kr. som du kan tilføje under købsprocessen.
Det er helt op til dig, naturligvis. Men du er velkommen til at benytte dig af tilbuddet.
Hotelovernatninger i Tokyo
Som nævnt i indledningen er Tokyo en meget billig storby i forhold til sammenlignelige byer i Europa. Prisdifferencen på cirka 30% mellem København og Tokyo gør at man på en sin vis får flybilletten dertil forærende. I øvrigt, du kan gå til denne city price comparison site, hvor du kan se, hvad du får for pengene i verdens forskellige hovedstæder.
Dog, en enkelt ting der er dyrt i Tokyo er lejligheds- og hotelpriser. For sidstnævnte, som er interessant for os, vælger vi 3* hoteller og det vil sandsynligvis blive et hotel fra APA-hotelkæden, hvis slogan er ”Luxury simplified”.
Værelserne er små, men meget funktionelle. Og altid ekstremt rene. Desuden kan vi vælge et hotel der er strategisk placeret i forhold til hvad vi skal med byen. Og naturligvis, hvis du ønsker at opgradere, enten ved bestilling eller ved ankomst kan vi arrangere det.
Tillæg: 4 dage i Kyoto og Osaka
Nu er valget dit. 10 dage i Tokyo og du har et godt greb om denne den største by af dem alle. Men ikke af landet. Derfor, vil du forlænge rejsen med fire dage?
I så fald kan du tage med os til Kyoto og Osaka. En artikel værd i sig selv, men for trods alt at begrænse omfanget af denne rejsebeskrivelse, får du den korte version.
Kyoto, tidligere Japans kejserlige hovedstad, er kendt for sine smukke templer, traditionelle tehuse og betagende haver. Et af højdepunkterne er Fushimi Inari-taisha med sine ikoniske torii-portaler. Vi besøger også Kinkaku-ji, den gyldne pavillon, som spejler sig i søens stille vand.
Vi når også at smage på Osaka, Japans tredje største by. (som vi besøger til marts 2026, i forbindelse med Sumo kampene her). Her mødes vi af en hel anden atmosfære. Det sørger Dotonbori-strøget for med sine livlige neonskilte og lækre gadekøkken. Her kan du nyde lokale specialiteter som takoyaki og okonomiyaki.
Transporten mellem Kyoto og Osaka foregår naturligvis med den ikoniske Shinkansen tog. Og vi bor på et 4* hotel. Prisen har vi sat til 4.500 kr. inklusiv transport og tre overnatninger med morgenmad. Samt én middag i Kyoto, én middag i Osaka.
Og vores formål er?
Vi ønsker at skabe eksklusive oplevelser – uden at være ekskluderende.
Vores rejser er ikke i den billige ende, men de er alligevel tilgængelige for en større del af et kultur- og rejseelskende publikum.
‘Tricket’ er at være en lidt større gruppe. For rejsen til Tokyo stiler vi efter cirka 30 gæster. At være mange skaber i sig selv dynamik. En stor gruppe giver et større budget, som igen gør at vi kan finansiere ægte unikke oplevelser, hvilket vil være uden for rækkevidde for langt de fleste af os, hvis vi handlede på egen hånd. Og når vi har brug for at vandre rundt i mindre grupper, splittes vi op i to.
Hvad får du helt præcist for dine 20.000 kr. ?
- Ni overnatninger med morgenmad.
- Bus til og fra lufthavnen.
- Entréer til alle vores museums- tempel- japanske have- og koncertbesøg.
- Billet til Sumo-turneringen.
- Seks middage, heraf tre deciderede gallamiddage
- Dagstur til Fuji bjerget.
- Dagstur til Bonsai Village.
- Egen Hop-on Hop-off Bus.
- Egen båd i Tokyo Bay.
- Vine og Sake til egne arrangementer.
- Flybillet tilkøbes.
- Her finder du dag-til-dag programmet.
Dato
- 11 - 21 sep 2025
Pris
- 20,000.00.-
Mere info
Lokation
- Københavns lufthavn
- København
Arrangør
-
Parnassos.dk, Overgaden oven Vandet 58A, 2. 1415 Copenhagen Denmark