Nytårsaften i Moskva

Nytårsaften i Moskva

Vi har i samarbejde med det danske rejsebureau, Alt-rejser – der er medlem af rejsegarantifonden – samt det lokale rejsebureau i Moskva, BalticBlues, sat et sublimt program sammen. Nytårsaften i Moskva og dagene omkring vil bestå af et overflødighedshorn af oplevelser.
Russisk visum, direkte fly, hotel samt nedenstående arrangementer indgår i prisen.

(NB: Vi har endnu ikke sat rejsen til salg. Lad os først få Corona-krisen bag os. Har rejsen din interesse, da skriv til os så vi kan sætte dig på en interesseliste).

Nytårsaften i Moskva
Det sner ved St. Basils katedralen på den Røde Plads.

Ritz Carlton

Vi starter ugen på toppen af Ritz Carltons hotel hvor vi skal have os de samme bordpladser som Obamapræsidentparret – se billedet. (Og samme hotel hvor det påstås at den nuværende amerikanske præsident foretog sig unævnelige ting med et par af the ladies of the night).
Vi har lejet en sektion af hotellets store bar der tilbyder en formidabel udsigt over Kreml. Et glas champagne, et glas vodka samt ”nibbles” venter på os og indgår i prisen. 
Deres sommelier vil tage os med udenfor på terrassen og fortælle den sælsomme historie om hvordan champagnen blev bragt til Moskva under Napoleonskrigen. Og hvordan man åbner champagne, Russian style.

I baren er du er også velkommen til at ”opgradere” og få serveret russisk kaviar. Skal der være fest…

Familien Obama på Ritz Carlton
Familien Obama på Ritz Carlton.

Nøddeknækkersuiten i Bolshoi

Der er ikke noget der helt kan sammenlignes med Bolshoi teatret. Her dirigerer det overjordiske i samme øjeblik orkestret slår de første toner an.

Standardbillet for et godt sæde er omkring 600-700 kr. og indgår i rejseprisen, men for nogle af jer vil en teateraften i Bolshoi være højdepunktet og den primære årsag til at besøge Moskva. 
Man kan få billetter der ligner 2.000 kr. og hvis du vil have det bedste af det bedste når teatret byder op til ballet, sørger vi for at opgradere til disse sæder. Hvis det har interesse skaffer vi dig 10% rabat på prisdifferencen.

Bolshoi teatret
Bolshoi teatret

Nytårsaften i Moskva: 31/12 2021

Først skal vi have os en middag der indgår i prisen. Dernæst bevæger vi os i samlet flok til Tverskaya-gaden meget tæt på vores hotel, for derefter at blive opløst af menneskemængden. Du har ikke oplevet noget lignende.
Gaden er fyldt med store scener hvor du kan lytte til rock, pop, jazz, opera, ballet (med dansere fra Bolshoi), mimeteater og klassisk musik, alt sammen med Kreml i baggrunden.
Teatergrupper fra alle dele af Rusland optræder i enorme kostumer. Og vi peger dig i retning af hvor du kan få russisk kaviar når nytåret ringes ind, for hvis man ikke skal have russisk kaviar nytårsaften i Moskva, hvornår skal man så?

Nytårsaften i Moskva
Og så ringes nytåret ind.

Aftenen efter nytårsaften i Moskva

Vi har lejet Nikoghosyan galleriet til en af vores aftener. Hvad der vil ske er en overraskelse. Vi vil ikke skrive mere herom, for så er det ikke længere en overraskelse. 

Men vi har tillid til at det bliver endnu et af højdepunkterne i ugens program.

 

Nikoghosyan galleriet
Nikoghosyan galleriet

Novodevichy konventet

I Novodvichys’ imposante kirkegård hviler de mest berømte af Ruslands børn. Parnassos’ egen Dmitri Klimov – hvis farfar også er begravet her – guider os rundt mellem gravstenene, der giver os navne på ikke så få af landets klassiske komponister, sangere og balletdansere, personer hvis liv fortjener en genfortælling. Og Dmitri vil krydre historierne med ret charmerende anekdoter som kun byens musikere kender til.
Dernæst tager vi til Novodivivchy konventet som ligger op ad kirkegården. Her vil vi overvære en ortodoks højmesse, hvor du finder iscenesættelsen for hvad der er det tætteste denne sekulære herre har været på religiøs ekstase. Ikonerne, røgelsen og den inciterende messen.

Novodevichy konventet
Novodevichy konventet

To dage efter vores nytårsaften i Moskva: Stalins bunker

Vi bliver vækket herfra af brutal virkelighed. Stalins bunker, som ligger i nærheden af Partizanskaya metro, den eneste station i Moskva med tre spor – forklaring følger – er for nyligt åbnet til offentligheden. Bunkeren er forbundet med Kreml af en 18 km lang tunnel med plads nok til en hurtigtkørende embedsmandsbil.
Herfra sad Stalin klar til at rykke ud af Moskva, hvis nazisterne havde brudt byens forsvarslinjer. Bunkerens utroligt vidende museumsguide bringer os tilbage til 1942-1943 og beskriver i detaljer Stalins ”komplekse personlighed” – for nu at sige det på den måde – og de mørke skyer der hang over byen dengang.

Stalins bunker 42
Staliins bunker 42, på Sovetskaya Ulitsa, 80

Izmaylovo marked

Umiddelbart efter bunker-besøget tager vi til det nærtliggende enorme Izmaylovo marked hvor du kan gøre dig dine fund, fra russiske hatte til sovjetisk kitch. Med os har vi en stedkendt moskovit med god næse for varernes værdi, så du slipper for at betale turistpriser.

Nytårsaften i Moskva, Izmailovo
Izmailovo markedet nær Stalins bunker.

Moskvas arkitektur

En af byens arkitekter tager os på rundtur til Tjajkovskijs elegante bygninger og videre til Sovjettidens monumenter støbt i brutalisme.
Vi tager os en buffet i en af Stalinbygningerne, i dag med nænsomt navneudskift til ”de syv søstre”. Vi slutter på toppen af det russiske akademi, hvor vi får adgang til stedets ret fantastiske bar.

Det russsiske akademi
Sovjettidens "Det russsiske akademi"

En aften i Tjajkovskij koncertsalen

Højdepunktet for al kunstnerisk aktivitet i Moskva ses mellem jul og nytår, eller snarere nytår og jul – den ortodokse jul falder den 7. januar – og et af højdepunkterne af højdepunkterne er et besøg i Tjajkovskijs koncertsal ved Mayakovskaya metrostation (i øvrigt meget tæt på Bulgakovs museum).  

Vi har billetter klar til en af koncerterne mens vi er der – en billet som indgår i prisen. 

Tjajkovskijsalen i Moskva
Tjajkovskijsalen i Moskva nær Mayakovskaya metrostation.

En armensk restaurant

I sovjettiden var der to store køkkener: Det georgianske og det armenske. Vi skal prøvesmage sidstnævnte, inklusiv deres armenske vodka der bygger på bærret sort morbær der vokser i de kaukasiske bjerge. I haven kan du beundre et par Sovjettidsproducerede luksusbiler, reserveret for politbureaumedlemmer og den slags.
Maden indgår i prisen. Drikkevarer kan købes til meget rimelige priser.

Kareoke? Vi kender det helt rigtige sted med en atmosfære af russisk nouveau riche, i øvrigt lige over for den armenske restaurant. 

Mesteren og Margarita

En engelsktalende russisk forfatter tager os på opdagelsesrejse i Mesteren og Margaritas univers for dernæst at føre os videre ad litteraturens veje til Dostojevskij et al. Vi slutter på restaurant Margarita ved Patriarkens damme, (ja, damme i flertal, selvom der kun er en dam) hvor Woland og hans følge åbenbarede sig for første gang til den temmeligt opstyltede russiske litterati. Husk nu endelig at læse romanen! Den er helt vidunderlig. 

Moskvas metro

Metronettet i Moskva åbner dørene til 180 stationer, adskillige af dem smukke som katedraler. Logistik og transport repræsenteret som kunst. Det er virkeligt ret enestående. Vi tager en tur til de mest fascinerende ”katedraler”, og får os 2-3 anekdoter per station, for eksempel den om hvad drengene under Sovjettiden fandt på når de ville drille ordensmagten.

Mayakovskaya metro Moskva
Mayakovskaya metrostation

Overgrundsbustur

Moskva har mange pejlemærker som gør at det er nemt at finde rundt i byen. Der er ”de syv søstre” som tidligere nævnt, samt Kreml selv naturligvis. Dertil Frelserkatedralen – genopbygget efter at Stalin sprang den i luften, den generede hans udsigt fra Kreml – samt Moskvas finanscentrums falliske bygninger på steroider.
Disse, og mange flere, kører vi forbi i ro og mag i vores til lejligheden lejet bus og får indblik i byens historie samt hvad Stalin ville have bygget på katedralens grund, hvis det ikke var kommet en verdenskrig i vejen.

2. nytårsdag efter nytårsaften i Moskva
Frelserkatedralen i Moskva. Sprængt i stykker af Stalin. Genopbygget sten for sten.

Museumstur

Og så går turen til kosmonautmuseet efterfulgt af the Armoury chamber, Kreml museet, Vasilij-katedralen, Moscow Museum of Modern Art og Central Armed Forces Museum. Vi skal jo nødigt kede os.
Og a pro pos. Alle ovenstående ture er en tur værd, men hvis du har lyst til at trække stikket en af dagene er det fuldt forståeligt. Og én fridag i løbet af ugen indgår også i ”prisen”.

Restaurant Russki

Følgende indgår ikke i prisen, men kan stærkt anbefales: 
I Moskvas finanscenter finder du restaurant Russki, Europas højeste restaurant. På en klar dag kan man se hele vejen til… Kina. Vi tager derud sammen. Det er ikke en billig restaurant, men priserne vil ikke forskrække en vesterlænding.
Efter middagen kan du gå ned til næstøverste etage og kigge indenfor i en natklub for den russiske ungdom hvis forældre helt klart har for mange penge.
Dørmændene er med på at lukke os ind – én efter én – så længe du er iklædt dit designertøj. 
En tur i området før middagen kan også anbefales, blot for at opleve et sted hvor kapitalisme skrives med store bogstaver. 

Hvis Vladmir Ilyich Lenin havde oplevet det…

Restaurant Russki
Russki. Den højeste restaurant i Europa. På en klar dag eller aften kan man se hele vejen til...Kina!

Sidst, men ikke mindst...

I prisen indgår et bøgetræ for hver rejsende. Vi rydder op efter os og vores rejse, som sig hør og bør. Læs mere herom.

Dato

26 dec 2021

Pris

Annonceres maj-21

Lokation

Moskva
Hotel Godunov, Nizhniy Kisel'nyy Pereulok, 4. Moskva
Kategorier

Arrangør

Parnassos.dk
Phone
004552736316
Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag de seneste nyheder om koncerter

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.