En aften på Musei Capitolini

En aften på det Kapitolinske museum
Vi har arrangeret en rejse til Rom i dagene 28. februar – 5. marts, som nu er udsolgt.
Men til turens højdepunkt, en aften på det kapitolinske museum, har vi stadig pladser, som vi tilbyder til alle der befinder sig i Rom samme weekend, og som har lyst til at være en del af vores fest.
Lørdag den 1. marts kl. 17.00 mødes vi på Hotel Ponte Sisto og bevæger os herfra til det Kapitolinske Museum, blandt de fineste i verden.
Vi har lejet hele museet lørdag aften, begyndende fra museets lukketid, kl. 18.00.
Vi er alene på museet og får en guidet tur i det kolossale kompleks. Herefter går vi op på museets tag, hvor den fornemme restaurant, Terrazzo Caffarelli, befinder sig, med en fantastisk udsigt over hele Rom.
Her får vi vores middag med wine-pairing. Og her venter der os en hel særlig vært, Ilona Staller alias ”Cicciolina”, som forstår at hygge om os til sent.
Vi tror det bliver årets fest. Og du er velkommen.

Musei Capitolini - vores for en aften
Campidoglio højen, eller kapitolhøjen på dansk, hvor De Kapitolinske Museer står i dag, var omdrejningspunktet for Romerrigets politiske og religiøse aktiviteter.
Capitoline, der består af Palazzo dei Conservatori og Palazzo Nuovo og med udsigt over Piazza del Campidoglio, dateres tilbage til 1471, hvor pave Sixtus IV donerede en samling af vigtige bronzestatuer (inklusive den kapitolinske hun-ulv, set på fotoet her). Samlingen blev beriget over tid, takket være de dyrebare donationer fra forskellige paver, der ønskede at skaffe sig af med de hedenske skulpturer i Vatikanet.
I den centrale del af Piazza pladsen står statuen af Marcus Aurelius, som er den eneste rytterstatue, der er nået frem til vores tid i intakt tilstand. I år 1539 fik Michelangelo betroet opgaven at give statuen den opmærksomhed den fortjente.
Hest og rytter, der står på den såkaldte Michelangelo-base, er i dag en perfekt gengivelse af bronzestatuen, mens den ægte vare venter på os i museet selv. (ligeledes gengivet på billedet). Skal man overvældes af antikken kræver det at man mødes med den i ro. Det sørger vi for lørdag d. 1. marts 2025. Samtlige de 12977 kvadratmeter er vores for en aften.
Skal vi ikke også lige nævne, at det ikke var sådan ligetil at få tilladelsen til vores aften. Men vi er meget taknemmelige over for Roms Municipios kulturafdeling, for at det kunne lade sig gøre.
En aften som ingen anden
Ingen kulturfest uden en ekstraordinær kulinarisk oplevelse. Vi har lejet hele Caffarelli terrassen på Musei Capitolinis tag, kun åbent for specielle lejligheder, som statsbesøg – og for os, naturligvis – med et uforligneligt vue over Rom, og vi har bedt et af byens fineste catering firmaer om at give os en once in a lifetime aften – for skal der være fest, da lad der være fest. Vi kan ikke vente og vores menu vil også bære smag af antikken.
Tagområdet består af en restaurant med en tagterrasse, afbilledet her, som vi ligeledes råder over. Du kan se flere fotos her, der viser hvordan vores aften den 1. marts 2025 kommer til at se ud.
Nederst på denne side finder du vores menu og alternativer hertil.
Ilona Staller, alias "Cicciolina", er vores vært
Ilona Staller, bedre kendt som ”Cicciolina”, har en lang – og farverig – karriere bag sig. Hun er vores vært under vores aften på Restaurant Terrazza Caffarelli.
Hun var parlamentsmedlem og partistifter med uortodokse forslag til at løse alverdens kriser. Hun har derfor, ikke mindst i kraft af sin indiskutable karisma, siddet på første parket til det politiske liv i Italien i et årti.
Og så har hun også siddet på første række til kunstverdenen, i kraft af sit ægteskab med Jeff Koons. Nu er vi oppe på to levede liv. Hun har også haft et tredje levet liv… som skuespillerinde. Under hendes tale vil hun fortælle os, hvad hun har regnet ud om det køn som går under navnet… mand.
Fru Staller er ikke længere teenager, men hendes flamboyance er i en klasse for sig. Vi fik et interview med hende i Rom for nyligt – vi har valgt at skrive den på engelsk – som du kan læse her.
Som du kan se, vil vi ikke nøjes med Romerrigets excesser i forstenet og forstummet form. Vi har vakt det til live så godt vi kan den 1. marts 2025. En lukullisk, opulent og overdådig aften er os i vente. Det er det mindste vi kan gøre for at ære denne uovertrufne civilisation som vi genbesøger.
Du kan her læse om vores samlede program for weekenden i Rom, som nu er udsolgt.
Vores menu 1. marts 2025
Cateringfirmaet for vores aften på Terrazza Caffarelli lørdag d. 1. marts 2025, byder på følgende valgmuligheder til os. Vi stiler efter det overdådige. Vine er inkluderet i rejsens pris.
WELCOME DRINKS
- A giro braccio, Buvette, Prosecco Doc Valdobbiadene, Cocktail Alcolici e Analcolici Espressi: Aperol Spritz, Campari Spritz, Soft Drinks.
CANAPÉS
- Canapés of Various Flavors and Colors and Fantasies of Canapés:
With Vegetable Charcoal, Tomato, Cereal, Classic, Spinach Pancarrè Salmon, Prawns, Gorgonzola, Swordfish, Tuna, Salmon Tartare with Passion Fruit, Prawn Prism with Red Onion Gelé Parmesan Sphere, Tomatoes Fondant and Caramelized Onions Basil Parfait with Crispy Bacon, Seasonal Vegetables in Rice Flour Batter: Carrots, Celery, Zucchini, Eggplant and Peppers.
- Canapés of Various Flavors and Colors and Fantasies of Canapés:
THREE COURSE SEATED DINNER
- Selection of White and Red Wine, Grappa, Whisky and Liqueurs.
- Seafood Proposal
- Cacio and Pepe Ravioli, Crustaceans Bisque, Lardo di Colonnata and Red Prawns Tartare.
Kingfish Roll and Citrus Breadcrumbs, Raisins, Pinenuts Zucchini Julienne with Mint and Parmentier Potatoes. - Raspberry Cheesecake with Almond CrumbleAlternative First Courses
- Codfish Ravioli, Artichokes, marjoram and Topinambur Cream
- Strozzapreti with amberjack ragu, Chicory and Cherry Tomatoes
- Strigoli with Anglerfish, Broccoli and Dill
Alternative Main Courses
- Croacker with Steamed Vegetables Flakes and Endives and SaffronPotatoes
- Seabass Roll with Purple Potatoes Cream, Crispy Waffle and Chards
- Seabream with Fresh Tomatoes, Basil and Olives Red Cabbage Salad and Permentier Potatoes
Dessert in Alternativa:
- Tiramisù
- Pistachio Parfait and Dark Chocolate glaze
- Chocolate and Hazelnuts Creamy
Meat Proposal
- Strozzapreti with Meat Ragu, Butter and Sage Emulsion with Crispy Prosciutto
- Beef Fillet with Potatoes Emulsion, Tomatoes with Paprika and Turnip Greens
- Three Chocolates Parfait
- Primi Piatti in Alternativa:
- Cacio&Pepe Ravioli with Crispy Bacon and Cherry Tomatoes
- Orecchiette “Water&Flour” with Datterini Tomatoes, Stracciatella Cheese and Pistachios
- Strozzapreti with Meat Ragu and Chanterelles.
- Secondi Piatti e Contorni in Alternativa:
- Beef Fillet CBT with Barolo Reduction, Radicchio and Potatoes Millefeuille with Herbs
- Pork Fillet with Bacon and Pomegranate Sauce, Turnip Greens and Potatoes Nest
- Veal Cheesk with Citrus Sesame Spinach and Saffron Potatoes
- Dessert in Alternativa:
- Ananas and Lime Cheescake with Crumble
- Semisfera al Cioccolato Bianco e Zenzero con Cuore di Gelè al Lampone
- White Chocolate Parfait with Red Fruit Mousse and Gelé
- Hazalnuts Parfait, Coffee mousse and Chocolate Bisquit
- Caffè Espresso o Decaffeinato
Dato
- 01 mar 2025
Pris
- 2500 dkr.
Mere info
Lokation
- Det kapitolinske museum
- Piazza del Campidoglio 1, 00186 Rom
Arrangør
-
Parnassos.dk, Overgaden oven Vandet 58A, 2. 1415 København
-
Tlf
+45 52736316 -
Email
overtoner@parnassos.dk